Βιβλίο επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday5
mod_vvisit_counterYesterday8
mod_vvisit_counterThis week13
mod_vvisit_counterLast week26
mod_vvisit_counterThis month85
mod_vvisit_counterLast month199
mod_vvisit_counterAll days102455

We have: 1 guests online
Your IP: 10.2.5.13
Mozilla 5.0, 
Today: Μαϊ 20, 2024
Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Νέα σχολική χρονιά 2017-2018

Νέα σχολική χρονιά 2017-2018

Καλή Σχολική Χρονιά!


Σεπτέμβριος 2017

 

Η ετήσια καθιερωμένη συνάντηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας με τους γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης πραγματοποιήθηκε στις 28/9/2017.  Οι γονείς ενημερώθηκαν σχετικά με τη φοίτηση των παιδιών τους και τον κανονισμό του σχολείου.

 

 

Οκτώβριος 2017

 

13/10/2017- Άσκηση σεισμού στο σχολείο

Την Παρασκευή 13/10/2017 πραγματοποιήσαμε άσκηση σεισμού στο σχολείο μας. Αρχικά ενημερώσαμε τους μαθητές για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισής του και δώσαμε οδηγίες για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό.

Ειδικότερα, επικεντρωθήκαμε στο πώς θα αντιδράσουμε αν συμβεί σεισμός κατά τη διάρκεια μιας σχολικής ημέρας. Στο τέλος πραγματοποιήσαμε άσκηση σεισμού, ώστε να προετοιμαστούμε, να γνωρίζουμε και να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε ψύχραιμα όταν χρειαστεί. Με την έναρξη της άσκησης και στο άκουσμα της αναγγελίας του σεισμού, οι μαθητές μπήκαν κάτω από τα θρανία τους, για να προφυλαχθούν. Όταν ανακοινώθηκε ότι τελείωσε ο σεισμός, σηκώθηκαν και με ψυχραιμία σχημάτισαν γραμμές. Οι αίθουσες εκκενώθηκαν με ηρεμία και οι μαθητές κάθε τάξης συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στο προαύλιο του σχολείου. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προληπτικά μέτρα προστασίας από το σεισμό στο χώρο του σχολείου, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=dqxqmsL2JeQ

ΠΗΓΗ: Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.)
Τι θα πρέπει να προβλέψουμε για την περίπτωση που συμβεί
σεισμική δόνηση και βρισκόμαστε μέσα στην τάξη;

Για την αντιμετώπιση του σεισμού στο χώρο του σπιτιού μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω εκπαιδευτικό βίντεο με οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

https://www.youtube.com/watch?v=nYQ9DCR2iQo